Évszakok

Első találkozásunk színhelye egy apró, hangulatos rét volt. Pirkadatkor kerítettünk sort a randevúnkra. A nap vöröslő korongja éppen csak előbújt a horizont peremén. A természet, úgy, mint a szerelmünk, szinte egyik napról a másikra ébredt fel. Néhány hete még kopárak voltak az ágak, mára viszont minden a remény színébe[1] öltözött. A cseresznyefa csodálatos fehér ruhát öltött, olyan volt, akár egy menyasszony.
Mikor feltámadt a szél, az égbolt kék vizén fehér bárányfelhők úsztak. Az egyik bokor aljában sötét tollazatú énekes dalolt vidáman. A hajnal csendjében éneke messzire szállt, életre keltette vele a természetet.
Az idő tiszta volt, messzire el lehetett látni. A távolban a hegyek vonulatai is jól kirajzolódtak.
A fák tövében mókusok ugrándoztak ide-oda. Még keresgélték a télire elraktározott elemózsiát, hiszen a tavasz még nem nyújtott számukra elegendő eleséget. Hamarosan csatlakozott az előbbi neszek mellé a galambok turbékolása is.
A nap egyre nagyobb felületét mutatta, s immáron az egész sárga égitest látszódott a horizont felett nem sokkal. A reggel hangjai lassan kezdték betölteni a teret.
Talpunk alatt a fű harmatos, üde volt. Nagyokat szippantottunk a friss levegőből. Mintha nem is tavasz lenne, hanem nyár, oly élettel teli és színpompás volt minden. 
Az aranyesőn - mely sárga vízesésként hatott – milliárdnyi bebábozódott hernyó csüngött, várva az újjáéledést. A fűzfa egyik levelén szaporán mászott egyre feljebb egy katicabogár, mely párját kereste.
A hím madarak egymást kergetve, tollaikat igazgatva, magukat illegetve adták tudtára a nőstényeknek, hogy kedvelik őket.
Egész nap itt piknikeztünk. Jonghoon gitározott, majd felszabadultan futkároztunk a gyönyörű réten. Megálltunk a patak partján, ahol az aranyhalak vidáman fickándoztak, egymást kergetve.

Minden este együtt fürödtünk. A vízből a habok szinte szálltak körülöttünk. Az otthoni pálmafáink úgy nőttek egye nagyobbra és nagyobbra.
Minden évfordulónkkor ellátogattunk a kis rétre, s az egyre csodálatosabb, élettel telibb lett. A madarak társat találtak, sőt már fiókáik is kikeltek. A feketerigó is szerelmével együtt dalolt a fügebokor rejtekén. A mókus megosztotta párjával elraktározott élelmét. Még a fűzfák ágai is kedvesen ölelték egymást. Az évek múlásával a patakban is szaporodtak a halak, melyek vidáman kergetőzve úsztak.
Mintha a távoli hegyek ormai is egyre közelebb kerültek volna egymáshoz. A méhek párosával járták a virágokat, s szedték a nektárt. Az aranyesőn bábok helyett már lepkék pihentek. Leszálltak a növényre egy pillanatra, majd kecsesen tovaillantak. A nap fent járt az ég tetején, s tüzesen sütött le, fenséges látványt engedve. Sugarai milliónyi apró kis kristályként hatottak, ahogy áttörtek a fák lombjai között.
Ám ennek már több éve… Szerelmünk csak pirit volt… Csillogott ugyan, mégsem volt igazi arany…

Most ősz vége volt. Lassan tél. A nap vöröslő korongja lassan eltűnt a távoli hegyek mögött, s az égbolt gyászba öltözött. Zuhogni kezdett az eső.
Már semmi sem volt olyan, mint azelőtt. A rét, ahol az első randink volt, most ijesztően hatott. Minden csupa latyak, sár. A madarak elbújtak fészkeikben a vihar elől. A lepkék szárnyai eláztak, s a földön vergődtek. A katicabogárra - mely nehézkesen küzdötte egyre feljebb magát a levélen - ráesett egy hatalmas, a kis bogár számára mázsás súlyú esőcsepp, mely lelökte szegény védtelen állatkát, mely párjához, s talán gyermekeihez sietett. A mókusok odújukba menekültek a vihar elől.
Néhány halványan pislákoló lámpás nyújtott némi fényt. Leültem egy tócsa közepén lévő padra, s gitározni kezdtem. Azt megunva a kis patakhoz sétáltam, remélve, hogy legalább a kis halak élvezik az esőt, ám szomorúan tapasztaltam, hogy csak a víz felszínén lebegtek élettelenül.
Otthon a kádban már nem habzott úgy a víz. A lakás sötétbe burkolózott, nem sütött be a nap... A pálmafánk egyre kókadozni kezdett, majd teljesen kiszáradt. 
Minden megváltozott... Minden kihalt, üres lett. 



[1] A zöld szín a reményt szimbolizálja. 

Megjegyzések

  1. Szia!

    Nagyon örülök, hogy végül megírtad, mert nagyon jól sikerült. Szerintem az eddigi legjobb írásod lett. Csodás képi elemeket tartalmaz, szinte életre kel az egész. A történet is szépen ki lett találva, talán azt az egyet bánom, hogy a kapcsolatuk és a természet közötti kapcsolat picit szájbarágós lett. Szwbb lett volna ha csak megmutatod a változásokat, de nem vonod le helyettünk a következtetéseket, hagyni kell picit az olvasót is dolgozni.:) De ez mit sem von le abból, hogy nagyon szép és igényes munka lett.
    Hibákra csak annyira hívnám fel a figyelmed, hogy egy bétázási elem bennemaradt, egy NV. Illetve a párom szó egy helyen elég sűrűn felbukkan. Amit még kiszúrtam, hogy nagyon lineária szórenddel írsz, ami ha minden mondatodnál ugyanazt a szórendet használod a végére picit ellaposofik. Érdemes néha a megfogalmazásokkal játszani s egy egy nem megszokott szórenddel írt mondattam változatosabbá tenni a szöveget.
    Mindent egybe vetve nekem nagyon tetszett! Köszönöm szépen, hogy feldolgoztad, pont tegnap hallgattam megint azt a számot és.gondoltam rá, hogy valaki írhatna róla valamitm).:)
    Köszönöm, hogy olvashattam!
    Xiumaru^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszett. :)Az igazat megvallva picit féltem, hogy tetszeni fog-e :) A hibákat még nem sikerült javítanom, de igyekszem minél előbb kijavítani őket. :) Mindenképp megfogadom a tanácsaidat :) És neked köszönhető, hogy egyre jobb leszek, hisz rengeteg tanácsot adsz. :)
      Köszönöm, hogy elolvastad, és írtál. Külön öröm számomra, hogy tetszett is.

      Minxia :)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az elveszett kisfiú karácsonya

Music is my life

Severely